Sposób przygotowania

Węgorza czyścimy,solimy i pozostawiamy w chłodnym miejscu.Z odpadków ryby,włoszczyzny i cebuli gotujemy wywar.Węgorza wkładamy do miski,zalewamy przecedzonym wywarem i gotujemy około 40 minut.Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i rozpuszczamy,zalewając gorącym wywarem.Węgorza wyjmujemy z wywaru,dzielimy na porcje,czyścimy z ości i układamy na półmisku.Żelatynę łączymy z wywarem,dodajemy szczyptę cukru,mieszamy i studzimy.Już tężejącą galaretą zalewamy węgorza i pozostawiamy do wystudzenia.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Czemu się znęcasz - węgorz w galarecie - marzenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !