Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy prze noc. Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie, w której eis moczyła. Dodajemy skórkę z boczku i odrobinę soli. Kiełbasę kroimy w dużą kostkę, cebulę również. Na patelni roztapiamy smalec i podsmażmy na nim kiełbasę z cebulą. Kiełbasę z cebulą przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje. fasolka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    pożywne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam ją
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam ją

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !