Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Botwinka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kwas z buraków
0,5 szkl
jogurt
0,5 szkl
mąka
1 łyżeczka
botwina
8 dag
burak
1 szt
ziemniaki
2 szt
sól
Sklep Prymat
siekany koperek
1 łyżeczka
włoszczyzna
3 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Botwinę pokroić ugotować w niewielkiej ilości wody.
Z włoszczyzny i buraka ugotować ok.1 szklanki wywaru.
Osobno ugotować ziemniaki i pokroić je w kostkę.
Przygotować zawiesinę z mąki i kwasu z buraków.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagotować i przyprawić solą.
Dodać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 10.05.2011 19:17
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak