Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem,2 łyżką mleka,1 łyżką mąki i odstawić do wyrośnięcia.Z białek ubić pianę dodając cukier i kolejno żółtka.Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy,ubite jajka,stopione masło i wyrobić ciasto.Pozostawić do wyrośnięcia.Na patelni rozgrzać tłuszcz,wykładać łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron.Usmażone racuchy posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    należę do niecierpliwych i...nie zostawiam ciasta do wyrośnięcia, smażę od razu, a pozostałe ciasto rośnie tak, że wcale mi nie ubywa z naczynia :) i o dziwo placki są wyrośnięte...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj, zjadłabym a do swiąt jeszcze tak daleko...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc...
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo lubię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne z kubeczkiem mleczka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Też czasami lubię racuch tak jak u Ciebie z cukrem kryształem. Pycha jak tak strzela pod zębami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !