Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański Kapelusz z Sosem Sojowym
# 30 dkg pieczarek
# 1 cebula
# 2 łyżki masła
# pieprz
# sól
Naleśniki : Mleko i wodę wlać do miski, dodać cukier, jajka oraz sól i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać proszek do pieczenia i mąkę (tak, by ciasto nie było za gęste). Farsz do naleśników: Na rozgrzaną patelnię wyłożyć mięso i smażyć wraz z posiekanym drobno czosnkiem około 10 minut. Czerwona fasolę odcedzić i wrzucić do miski, rozdrobnić widelcem i dodać bazylię, sól oraz pieprz. Do fasoli wrzucić usmażone mięso i poczekać aż wystygnie. Gdy już będzie chłodne dodać jajko i wszystko dokładnie wymieszać Farsz wykładać na naleśniki i zawijać w podstawowy sposób. przed podaniem obsmażyć z obu stron tak, by jajko w środku się ścięło i by naleśnik ładnie się prezentował. Dodatki: Sos boloński Łowicz zagotować w garnuszku lub rondlu. Pieczarki opłukać i umyć pod bieżącą wodą i pokroić (najlepiej w zwykłe plasterki). Cebulę obrać i także pokroić z tym że w pół talarki. Dwie łyżki masła roztopić na patelnię i wrzucić pieczarki, cebulę i doprawić solą oraz pieprzem. Dusić pod przykryciem ok 15-20 min. Naleśniki podawać z sosem i pieczarkami.