Sposób przygotowania

Parówki przeciąć wzdłuż ale nie przecinając do końca (ściągnąć wcześniej folię gdy jest na parówkach) Ułożyć kształt serca i spiąć końce wykałaczką (w miejsca podatne na pękanie też można wbić wykałaczki). Jajka, mąkę i mleko roztrzepać razem. Dodać poterty ser, posiekaną cebulkę i sól i wymieszać.
Parówki podsmażyć lekko na rozgrzanym oleju tak, żeby się zrumieniły i delikatnie odwrócić na drugą stronę. Zmniejszyć ogień na najmniejszy jak tylko się da. Nałożyć do środka każdego serca około 1 łyżkę masy serowej. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć na bardzo malutkim ogniu, aż omlet w środku serc się zetnie. Po wyjęciu z patelni delikatnie wyjąć wykałaczki. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Tak podane musi smakować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    smakowicie, dostać takie na śniadanie do łóżka-marzenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale ładne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super pomysł, muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ale pomysłowe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !