Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przysmak z piekarnika

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki
4
cebula
1
mielonego mięsa
20 dag
śmietany
200 ml
olej
- -
sól
- -
Sklep Prymat
pieprz
- -
Sklep Prymat
ryż ugotowany
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z piekarnika

Buraki umyj, ugotuj, obierz, zetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż środki. Miąższ posiekaj. Obraną cebulę posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju razem z mięsem. Ciepłą masę połącz z ryżem, burakami i połową śmietany. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wydrążone buraki napełnij farszem. Polej resztą śmietany. Zapiekaj 5 min w temp 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak