Sposób przygotowania

Boczniaki myjemy i odkładamy do osączenia na papierowym ręczniku.,blaszkami do dołu.W miseczce roztrzepujemy jajo ze śmietanką,mąką i szczyptą soli.Wycinamy resztki trzonków z grzybów(są bardzo twarde).Kapelusze grzybów maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złocisto.Osączamy na papierowym ręczniku i posypujemy po wierzchu lekko solą i pieprzem.Podajemy na gorąco:)

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków ale słyszałam, że są bardzo dobre :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    również nie jadłem boczników ale dzięki temu przepisowi mam nadzieje ze to się zmieni
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    to i ja się chyba skuszę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    niezle
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    lubię boczniaki, a w cieście nie robiłam - muszę wypróbować. super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !