Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy pokrojonego w plasterki banana, posypujemy cukrem i smażymy. Do garnuszka . Z patelni zabieramy podsmażone banany i odkładamy na talerz. Na patelnię wlewamy masę jajeczną i podsmażamy. Jak już spód jajka się zetnie (góra będzie na górze nadal miękka) to układamy na omlecie plasterki banana. Przykrywamy pokrywką ponownie i czekamy, aż cały omlet się ładnie zetnie (plasterki banana powinny się zatopić w masie jajecznej. Usmażony omle smarujemy z jednej strony masłem orzechowym i składamy na pół.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszne śniadanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    tak jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !