Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte nóżki wieprzowe oraz golonkę zalać zimną wodą po zagotawaniu zebrać szum,dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu około 2 godziny.Dodać włoszczyznę i gotować jeszcze 30 minut po tym czasie przecedzić wywar przez sito z mięsa wybrać kości i pokroić na małe kawaki.Do wywaru dodać posiekany czosnek.Układać mięso w wymytych i wyparzonych słoikach dodać marchew i zalać wywarem.Pasteryzować ok 30 minut od zagotowania. słoiki z galaretą można przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Przypominają mi czasy, jak mój ojciec wyjeżdzał na kontarakty za granicę i brał wałówkę, żeby zaoszczędzić waluty.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Meskie danie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taką mięsną galaretę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    choć osobiście nie przepadam za galaretą, to bardzo często robię wg bardzo podobnego przepisu, choć teraz już właściwie wszystko na oko - jak to się mówi praktyka czyni mistrzem....no ale do mistrza to jeszcze dłuuuuuuuuuuugaaaaaa droga....
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Dawno nie robiłam, muszę wypróbować .
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacja-muszę takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !