Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte nóżki wieprzowe oraz golonkę zalać zimną wodą po zagotawaniu zebrać szum,dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu około 2 godziny.Dodać włoszczyznę i gotować jeszcze 30 minut po tym czasie przecedzić wywar przez sito z mięsa wybrać kości i pokroić na małe kawaki.Do wywaru dodać posiekany czosnek.Układać mięso w wymytych i wyparzonych słoikach dodać marchew i zalać wywarem.Pasteryzować ok 30 minut od zagotowania. słoiki z galaretą można przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Przypominają mi czasy, jak mój ojciec wyjeżdzał na kontarakty za granicę i brał wałówkę, żeby zaoszczędzić waluty.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Meskie danie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taką mięsną galaretę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    choć osobiście nie przepadam za galaretą, to bardzo często robię wg bardzo podobnego przepisu, choć teraz już właściwie wszystko na oko - jak to się mówi praktyka czyni mistrzem....no ale do mistrza to jeszcze dłuuuuuuuuuuugaaaaaa droga....
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Dawno nie robiłam, muszę wypróbować .
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacja-muszę takie zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ekstra pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Też gorącą wlewam do słoików. Najdłużej przechowywałam ją miesiąc, dłuzej nie doczekała bo ja zjedliśmy :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobione za jednym razem a ile jedzonka na zaś.... też gotuję większą ilość galaret,bigosu
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pyszne zapasy
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajnie jest mieć taki zapas słoiczków z galaretą.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    kurcze a u mnie je się od razu, do słoików nigdy nie dawaliśmy, super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię taką galaretkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię, ale do słoikow nie kładłam, dobrze go mieć pod ręką w lodówce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pomysłowo i pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    rewelacyjnie smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna59

    w takiej postaci jeszcze nie jadłam ,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pomysl z tymi sloikami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    robię podobnie, część do bezpośredniego użytku a część w słoiki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !