Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa cebulowa po ułańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy
1,5 l
cebula
400 g
śmietana
50 ml
masło
2 łyżki
chrzan
50 g
Sklep Prymat
jajko
2 sztuki
natka pietruszki
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa po ułańsku

cebulę obrać opłukać drobno pokrajać usmażyć nie rumienić zalać wywarem ugotować zemleć razem z jajkami ugotowanymi na twardo połączyć ze śmietaną chrzanem i posiekaną natką zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak