Sposób przygotowania

Goloneczki umyć,natrzeć solą,zmiażdżonym czosnkiem,posypać pieprzem,papryką oraz przyprawą do indyka.Wstawić do lodówki na 3 godziny.Oczyszczoną marchew pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić marchew i smażyć 15 minut.Następnie dodać pokrojone w grubą kostkę paprykę z cebulą,doprawić jarzynką i pieprzem,przykryć i dusić na wolnym ogniu 10 minut.Do rondla wlać olej,włożyć golonki,przykryć i wstawić do piekarnika.Piec w temp.180 stopni C.Kiedy mięso będzie już miękkie dodać podsmażone warzywa i dusić jeszcze przez chwilę.Podawać z ziemniakami,ryżem lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Oj bardzo apetyczne... Zaostrzył mi się apetyt:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Coś pysznego:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !