Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Indycze udka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

uda indycze
2
gotowanej szynki
8 plasterków
pieczarek
300 g
cebule
2
śmietany
2 szklanki
olej
- -
rosolu drobiowego
1/2 l
czerwonego wina
1/2 l
natka pietruszki
- -
sól
- -
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze udka

Mięso posypać solą i pieprzem. Podsmażyć przez kilka minut na podgrzanym oleju. Przełożyć do prytfanki. Cebulę obrać, posiekać i dodać do mięsa. Szynkę pokroić w kostkę, pieczarki umyć, obrać i pokroić, razem z szynką dodać do indyka. Całość poddusić i zalać rosołem. Piec 1 godz w temp. 200 stopni C. W międzyczasie mięso polewać sosem. Do sosu z pieczenia dodać wino i śmietanę, zagotować. Przyprawić do smaku i polać nim mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak