Sposób przygotowania

Mięso opłukałam i osuszyłam, pokroiłam w niezbyt cienkie plastry. Doprawiłam je pieprzem ziołowym i skropiłam sosami, odstawiłam do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie każdy kawałek oprószyłam lekko mąką i zrumieniłam z obu stron na gorącej patelni z niewielką ilością oleju, przełożyłam do rondla. Na tej samej patelni i reszcie oleju zeszkliłam obrane i pokrojone w ćwierć plasterki cebule, przełożyłam do mięsa. Podlałam całość ok. 1-1,5 szkl. gorącej wody, dodałam powidła i dusiłam ok. 30 min.. Po tym czasie dodałam kilka szczypt chili i zmielony na proszek suchy razowy chleb, doprawiłam też sos odrobiną soli. Dusiłam jeszcze ok. 30-40 min. aż mięso było mięciutkie a sos gęsty. Trzeba uważać bo sos z chlebem lubi się przypalać! Podałam z ryżem i surówką z marchewki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda rewelacyjnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Wykwintne danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    super;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !