Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka
1 kg
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
rozmaryn
1 łyżka
tymianek
1 łyżka
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
piwo
0,5 l
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym

Mięso myjemy i suszymy. Robimy pastę z soli, pieprzu, oleju, rozmarynu, tymianku, musztardy. Nacieramy mięso tą pastą iw kłądamy do brytfanki, na dno wlewając piwo, przykrywamy i pieczemy w piekarniku aż mięso będzie ładnie upieczone. Na koniec dolewamy piwa i zagęszczamy mąka, powstanie fajny sos do mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.05.2012 10:14
pycha
ewelina/bunia 12.05.2011 20:08
smaczne pewnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak