Sposób przygotowania

Kapustę kroję na mniejsze kawałki i wrzucam do gotującej się, słonej wody. Po 10 minutach dorzucam do niej pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gdy kapusta będzie prawie miękka odlewam z garnka trochę wody i duszę ją nadal pod pokrywką. Pod koniec duszenia dodaje do niej podsmażony na patelni boczek, kiełbasy i cebulkę. Dorzucam również lekko obgotowane suszone grzyby (prawdziwki).Wszystko doprawiam przyprawami Prymat: zielem angielskim, liściem laurowym, majerankiem, kminkiem, pieprzem i solą ziołową Na koniec dodaje przecier pomidorowy. Podaje z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ja robię troszkę inaczej ale twój też jest pewnie pyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    najlepszy
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobrze przyprawiony :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.lubimy bigos !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !