Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makrela po rybacku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela
1 kg
cebula
200 g
koncentrat pomidorowy
100 g
olej
do smażenia
ocet
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela po rybacku

Makrelę odfiletować , podzielić na połówki,każdy filet ułożyć na deseczce,posmarować po wewnętrznej stronie koncentratem pomidorowym,następnie ułożyć warstwę cebuli pokrojonej w półplasterki i skropione octem,posypać pieprzem,złożyć połówki,zawinąć szczelnie w papier pergaminowy lub w folię aluminiową posmarowaną oliwą,ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika na 30 min,podawać jako danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak