Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie oczyścić po czym natrzeć pieprzem. Obrane jabłka pokroić w ćwiartki i nadziać nimi kaczkę, zaszyć ją nicią i włożyć do brytfanny. Skropić ją olejem i podlać wodą po czym piec około 75minut, po tym czasie posypać tuszką ostra papryką i zdjąć przykrywę. Upieczoną kaczkę polać karmelem i podawać na ciepło z żurawiną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    mm..pychotaa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !