Sposób przygotowania

Obrane kartofle zetrzeć tak jak na placki ziemniaczane, włożyć do woreczka lnianego i odcisnąć nad miską. Gdy się płyn odstoi płyn odlać, a naturalnie wytworzony krochmal dodać do odciśniętych kartofli. Dodać 8 łyżek maki i 2 jajka. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę, formować kluski. Wodę zagotować z solą, kluski wrzucać na wrzącą wodę nabierając po trochę masy łyzką, wyciągać po wypłynięciu na powierzchnię. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Podawać polane stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    tanie,smaczne i syte
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    lubię takie jedzonko
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Smaczne muszą być:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !