Sposób przygotowania

Bardzo proste do przygotowanie i pyszne pieczone mięso.

Kawałek chudej karkówki opłukałam i osuszyłam. Natarłam solą i pieprzem mielonym, startym świeżym imbirem oraz czosnkiem - połowę obranych ząbków przecisnęłam przez praskę i wtarłam pastę w mięso. Owinęłam karczek folią i odłożyłam na noc do lodówki. Następnego dnia włożyłam mięso do rękawa foliowego przeznaczonego co pieczenia, dodałam resztę czosnku (całe ząbki) wlałam ok. 1/3 szkl. wody i piekłam jakieś 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podałam z ryżem i marchewką a sosu nawet nie zagęszczałam bo był lekko zawiesisty od czosnku, który po prostu się rozpadł...

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Imbir i czosnek-wspaniale musiało pachnieć w kuchni podczas pieczenia.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    też muszę zacząć dodawać imbir

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !