Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z brokułami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
5 szt
czosnek
2 ząbki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tłuszcz
musztarda
4 łyżki
Sklep Prymat
wywar z mięsa
250 ml
śmietana
120 ml
brokuł
500 g
masło
wytrawny wermunt
7 łyżek
karkówka
80 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z brokułami

Karkówkę natrzeć solą i pieprzem, cebulę pokroić w paski, czosnek drobno posiekać , mięso ułożyć do brytfanki, piekarnik nagrzać w 200 s, smażyć mięso na tłuszczu ze wszystkich stron, potem dodać cebulę i czosnek, musztardę wymieszać z wermutem razem z mięsnym wywarem oraz śmietaną, wlać do pieczeni, brytfankę wstawić do piekarnika i dusić ok 45 min, brokuł podzielić na różyczki łodyżki posiekać , gotować w osolonej wodzie ok 10 min, odcedzić . Pieczeń wyjąć z piekarnika przestudzić polać sosem musztardowym podawać z brokułami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.02.2013 19:21
Musi być pyszna
Wafelek2601 10.11.2011 11:46
mniam
Motorek 12.10.2011 10:32
pycha
Monika193
Monika193 09.08.2011 20:00
tej karkówki to chyba 80 dkg, ale przepis super ;)
stokrotka 08.06.2011 15:42
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak