Sposób przygotowania

Do miski miksera wrzuć twaróg, jajka, żółtko, sól i masło. Mieszaj dopóki składniki nie połączą się w jednolitą gładką masę. Dodaj całą mąkę i kontynuuj mieszanie. W dużym garnku nastaw do gotowania wodę i lekko ją posól. Ciasto przenieś na posypaną mąką stolnicę. Z części ciasta uformuj wałek o grubości około 4 cm. Ostrym nożem potnij wałek ukośnie na kawałki o długości około 5 cm. powtarzaj dopóki nie zużyjesz całego ciasta. Wrzuć gotowe pierogi do wrzącej wody. Od momentu, gdy pierogi wypłyną na powierzchnię, gotuj je przez około 5 minut. Łączny czas gotowania wyniesie około 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !