Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami i mielonym mięsem.

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
200 gram
pieczarki
400 gram
cebula
400 gram
mięso mielone
500 gram
ogórki kiszone
350 gram
sos pomidorowy
250 gram
papryka czerwona
1 sztuka
papry zielona
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
cukier
2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami i mielonym mięsem.

Ogórki kiszone pokroic w kostkę.Papryki pokroic w paski.Cebulę drobno posiekac ,zrumienic.Dodac pokrojone w plastry pieczarki oraz posiekaną kapustę i podsmażyc.Następnie dorzucic mięso mielone,pokrojone papryki oraz ogórki.Dusic pod przykryciemokoło 15-20 minut.Bigos przyprawic do smaku solą,pieprzem,ziołami,zielem angielskim.Dodac liście laurowe oraz cukier.Wszystko polac sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 02.01.2012 22:04
pycha
berys18 23.10.2011 16:18
super przepis
berys18 23.10.2011 16:18
super przepis
Dorota59 28.08.2011 15:32
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak