Sposób przygotowania

Masło wyjmujemy by zmiękło. Udka myjemy i palcem oddzielamy skórę od mięsa, na tyle delikatnie by dziura do nadziewania była jak najmniejsza. Posypujemy lekko solą i pieprzem i odstawiamy. Obieramy gruszki i ścieramy na grubej tarce. Czosnek i szałwię siekamy dość drobno, mieszamy je z gruszką i 2 łyżkami masła, doprawiamy solą i pieprzem. Nadziewamy uda farszem i zamykamy otwór wykałaczką. Rozpuszczamy pozostałe masło i smarujemy udka i pieczemy w 180st C przez ok 40 min, co 10 minut smarując kurczaka masłem. Podajemy z kartofelkami i sałatą ze śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawy i fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !