Sposób przygotowania

Najpierw miksujemy drożdże z 1 łyżeczką brązowego cukru, wlewamy ciepłą wodę i odstawiamy na 8 minut. W następnym naczyniu wsypujemy 2 łyżki brązowego cukru i ciepłe mleko, zamieszać aż się rozpuści. Do dajemy jeszcze 2,5 szklanki mąki do drożdży . Zagniatam elastyczne , gładkie ciasto, jeśli wyjdzie nam zbyt lepkie dodać mąkę. Ciasto przykryć folią i odstawić na 2 godziny . Potem rozwałkować , a najlepiej podzielić ciasto na 4 części. Z jednej części wałkujemy prostokąt 12x4 na tym prostokącie wysypujemy starty ser po długości w dolnej części ciasta, mocno zwijamy w rulonik zaczynając od końca . Jak już mamy zwinięty rulonik to kroimy na długość jak kopytka , od razu kładziemy na pergamin , z resztą ciasta robimy tak samo i pozostawić odkryte na pół godziny. Wstawiamy wodę w garnku z dodatkiem sody jak się zagotuje wkładamy partiami, gotujemy przez minutę , potem wyjmujemy i wkładamy do miseczki. Na koniec pieczemy je 15 minut w piekarniku na kolor brązowy , jeszcze ciepłe polewamy ciepłym masłem i solą .

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Podawać z sosem musztardowym , można podać najlepiej mężowi jak mecz ogląda.Nie są słodkie ale w sam raz na przekąskę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Prawdziwe cudeńka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !