Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka po bułgarsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
3 szt
olej do smażenia
2 łyżki
masło
3 łyżki
natka pietruszki
śmietana
4 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser gouda
10 dkg
jajko ugotowane na twardo
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po bułgarsku

Rozgrzewamy olej na patelni dodajemy masło i podgrzewamy,dodajemy pokrojone w plasterki ziemniaki i smażymy aż będą miękkie i będą miały złoty kolor.Jajka kroimy w plasterki i dodajemy do ziemniaków,dodajemy też natkę pietruszki start ser żółty i przyprawiamy solą i pieprzem,jeszcze chwilę podgrzewamy i wlewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.12.2011 10:27
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak