Sposób przygotowania

Kiełbasę wyciągnąć z osłonek .
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzić .Zimne ziemniaki przepuścić przez maszynkę ,dodać jajka,przyprawę do ziemniaków,sól i pieprz oraz mąkę ,zagnieść ciasto9ciasto ma być ścisłe i łatwo się formować więc w razie potrzeby zwiększyć ilość mąki)Z gotowego ciasta uformować małe placuszki na każdym położyć porcję mięsa,przykryć drugim,zlepić brzegi i nadać kształt kotleta .Smażyć na małym ogniu na złoty kolor .Podawać z dowolną sałatką .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawa propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    2 w 1
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają zachęcająco.
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super pomysł, na pewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !