Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe z kminkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec
2 łyżki
wino białe
1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbi
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
1 łyżeczka
wieprzowina
1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe z kminkiem

Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Następnie podlać połową wina, dodać zioła, listek laurowy, kminek, posiekany czosnek, oprószyć solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wlać pozostałe wino rozmieszane z mąka, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.08.2013 13:38
Ciekawe smaki.
olkaaa 24.04.2013 07:34
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 18.02.2012 10:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak