Sposób przygotowania

Marchewkę , pietruszkę i pozostałą jarzynę (seler, por) kroimy drobno. W osobnym garnku gotujemy wywar na korpusie drobiowym. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy warzywa i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym pieprzem Prymat. Dodajemy również odrobinę przyprawy uniwersalnej Kucharek. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki. Gdy ziemniaki i warzywa będą prawie gotowe rzucamy drobno pokrojony kalafior. Całość gotujemy do miękkości. Na pięć minut przed końcem dorzucamy do zupy kilka łyżek (5-6) kaszy manny błyskawicznej. Chwilę gotujemy. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zupa przepyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    swietna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super zupka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    z kaszą nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy pomysł z tą kaszą
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy pomysł z tą kaszą
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !