Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

przystawka śledziowa z anchois i jajkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe
30 dag
jajko
4 szt.
przyprawa do śledzi
ocet winny
2 łyżki
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
koperek
1 gałązka
gęsta śmietana
100 ml
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka śledziowa z anchois i jajkiem

Śledzie mocz przez 3-4 godziny kilkakrotnie zmieniając wodę. Wymoczone śledzie osusz i pokrój w cienkie paski. Anchois osącz. Zalewę wymieszaj z octem i przyprawą do śledzi. W miseczce połącz śledzie z anchois oraz przygotowanym sosem. Przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin. Jajka ugotuj na twardo. Gdy już wystygną, pokrój w plasterki i ułóż na półmisku. Obłóż je śledziami i anchois. posyp posiekanym szczypiorkiem. Przystawkę udekoruj koperkiem oraz kleksami śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak