Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z gotowanych jajek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1/2 szkl
cebula
1 szt
masło
2 łyżki
śmietana
1 łyżka
szczypiorek usiekany
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szkl
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
kajzerka
1 szt
jajko ugotowane na twardo
6 szt
jajko
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z gotowanych jajek

Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jajka gotowane bardzo drobno posiekać, dodać surowe jajka, odciśniętą bułkę, śmietanę, cebulę, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.11.2013 17:28
Fajny pomysł.
Ewelina38 19.11.2013 10:27
uwielbiam je :)
RenataZ-et 15.11.2011 17:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak