Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurczak po japońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
1.5 kg
cukier
4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
7 łyżek
masło
0.25 kg
czosnek
1 szt
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po japońsku

W teflonowym rondlu roztapiamy masło,dodajemy maggi i pokrojony czosnek.Cukier karmelizujemy na teflonowej patelni na brązowo.Rondel z masłem zdejmujemy z ognia,wlewamy karmel i mieszamy,aż się rozpuści.Rodzynki i żurawinę moczymy chwilę we wrzątku.Do rondla wkładamy udka,dodajemy osączone rodzynki i żurawinę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak