Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Kapustę włożyć do garna, dodać utartą na tarce o dużych otworach marchewkę, liść laurowy, angielskie ziele i zalać 1/2 szkl gorącej wody. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Włożyć do kapusty. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z kapustą, dodać fasolę i zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    no,no takiej kapusty jeszcze nie jadłam,chętnie wypróbuję !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !