Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 szt
marchew
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
angielskie ziele
5 ziaren
słonina wędzona
5 dag
mąka
1 łyżka
oliwa
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
kapusta biała
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Fasolę namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Kapustę włożyć do garna, dodać utartą na tarce o dużych otworach marchewkę, liść laurowy, angielskie ziele i zalać 1/2 szkl gorącej wody. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Włożyć do kapusty. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z kapustą, dodać fasolę i zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.11.2012 20:21
smaczna
barbara11561 05.06.2012 09:12
no,no takiej kapusty jeszcze nie jadłam,chętnie wypróbuję !!
m1monika 23.12.2011 19:58
smaczna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak