Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozmieszać z zimnym bulionem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gorące warzywa ułożyć na półmisku i zalać sosem. Podawać jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam to!
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się ten pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !