Sposób przygotowania

Żółtka wymieszać z mlekiem, bułką tartą i przyprawami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Na mniejszej patelni zeszklić cebulę, dodać cukinię i delikatnie podsmażyć, aż zmięknie. Szynkę pokroić w paseczki. Masę żółtkowo-mleczną połączyć ostrożnie z bakaliami, podsypać mąką. Nakładać całość na przesmażoną cukinię, dodać szynkę, wyrównać powierzchnię łyżką i smażyć aż całość się zetnie (można delikatnie odgiąć brzeg omletu drewnianą łopatką lub łyżką i sprawdzić, czy nie przypalił się od spodu). Podawać z chlebem posmarowanym masłem czosnkowym.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !