Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1 kg
pieczarki
25 dag
cebula
1 szt
jajko
2 szt
kajzerka
2 szt
mleko
150 ml
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z pieczarkami

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Masło rozgrzać na patelni wsypać posiekaną cebulę, delikatnie zrumienić, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażyć. Przestudzone pieczarki włożyć do mięsa, wbić jajka, dodać odciśnięte bułki, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Masę mięsną wyłożyć do wąskiej brytfanny. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Mięso pokroić po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.01.2013 14:13
już dawno nie robiłam
Dorota59 27.10.2012 13:32
pyszna
mirosława4 28.12.2011 17:46
smaczne mięsko
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:16
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak