Sposób przygotowania

Mleko z masłem, szczyptą soli, 2 łyżkami cukru, zagotować, dodać ryz i ugotować na sypko. Do przestudzonego ryżu dodać dżem, rodzynki, skórkę pomarańczową, wymieszać. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki lub zmiksować. Ryż i truskawki układać warstwami w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Białka ubić na sztywną pianę, wyłożyć na wierzch, posypać pozostałym cukrem i wstawić do nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny deser.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !