Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tradycyjne kluski śląskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kilogram
mąka ziemniaczana
25 dag
jaja
1 sztuka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kluski śląskie

1. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie, przecisnąć przez praskę. Do masy dodać jajo, mąkę, masło i dokładnie wyrobić. Formować małe kluseczki, na środku można zrobić mały dołek. Kluski gotować
2. w posolonej wodzie na wolnym ogniu ok 5min po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać polane sosem
3. , z mięsem, kapustą lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 31.03.2011 13:00
uwielbiam te kluseczki:) pięknie wyszły:)
ilka_86 31.03.2011 12:59
uwielbiam te kluseczki:) pięknie wyszły:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak