Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. cebulę posiekać i usmażyć na maśle. Dynię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać z ryżem, jajkiem, cebulą. Włożyć do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, dodać koncentrat, wymieszać. Zalać ryż, oprószyć solą i pieprzem, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec, Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !