Sposób przygotowania

Pieczarki obierz, umyj i pokrój na średnie kawałki. Następnie wrzuć na wrzątek (bez soli!) z liściem laurowym oraz zielem angielskim i obgotuj 5 minut. Następnie odcedź. Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Następnie wrzuć na rozgrzany olej. Kiedy cebula już się podsmaży, dodaj pieczarki. Duś wszystko około 15 minut aż pieczarki uzyskają odpowiednią miękkość. Jeśli potrawa jest za sucha, zawsze można podlać ją bulionem lub wrzątkiem. W między czasie nastawiamy makaron. W szklance roztrzepujemy śmietankę z mąką. Zalewamy tym pieczarki, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Trzymamy na ogniu jeszcze ze dwie minutki. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wyglądają super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smakowicie wygladają!
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    najlepsze grzybki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    super wygląda, ale spróbuje dodać do tego piersi z kurczaka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika120

    Pycha!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !