Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety serowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1 szkl
woda
1 szkl
masło
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
mąka
150 g
jajko
4 szt
ser tylżycki
200 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety serowe

Mleko zagotować z wodą,dodać masło,sól i trochę gałki musztardowej,wsypać następnie mąkę,stale mieszając ,aż ciasto stanie sie gładkie,jednolite,ciasto przestudzić,przełożyć do misy i dodać jajka stale mieszają i starty ser.Kłaść łyżką okrągłe pulpety na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.02.2011 17:19
chrupiace i smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak