Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zrazy z mielonego i boczku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
0.5 kg
śliwki
15 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
masło 250 g
1 szt
boczek
15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z mielonego i boczku

Mięso doprawiamy ziołami,solą,pieprzem i papryką.Wyrabiamy na jednolitą masę.Z mięsnej masy formujemy pulpeciki.Owijamy plastrami boczku,spinamy wykałaczkami i dekorujemy śliwkami.Masło klarujemy:topimy w rondelku i smażymy na małym ogniu,zbierając z powierzchni szumowiny.Zrazy smarujemy masłem i pieczemy 20minut w temperaturze 200stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak