Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Suflet lotaryński

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina
10 dkg
jajko
1 szt
śmietanka
1 filiżanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
ser ementaler
2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet lotaryński

Słoninę drobno pokroić i przesmażyć,ser ubić z jajkiem i śmietanką,doprawić do smaku solą,pieprzem i niewielką ilością gałki muszkatołowej,wymieszać z przestudzoną słoniną i napełnić 4 małe zapiekanki wysmarowane masłem.
Wstawić do piekarnika na około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 12.08.2011 23:44
pierwsza klasa :)
Jaheira11 12.08.2011 23:44
pierwsza klasa :)
stokrotka 23.02.2011 09:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak