Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę z solą i piwem. Sardynki osączyć , limonkę pokroić na 8 cząstek. W rondlu rozgrzać olej. Sardynki moczyć w przygotowanym cieście (należy trzymać je za główki, bo inaczej się połamią), a potem wrzucać do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor (2-3) min. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, aby osączyć nadmiar tłuszczu. Do oleju po skończeniu pieczenia rybek wrzucić na 1/2 min. cząstki limonki. Wyjąc , osączyć i podawać do rybek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sardynki są bardzo zdrowe, z piwem będą jeszcze zdrowsze :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !