Sposób przygotowania

czosnek obieramy i kroimi na kawalki(1 zabek na 3 razy)pieczarki obieramy i kroimy,salami cieniutko kroimy i tniemy na paski.wrzucamy do garnka z maslem pieczarki i czosnek,zasalamy i dusimy razem pod przykryciem az woda z pieczarek wyprauje.wrzucamy salami i podsmazamy razem,dodajemy szczypte chilli.robimy ciasto na nalesniki,pomijamy w skladnikach cukier a dodajemy szczypte chilli.nakladamy farsz na gotowe placki i zawijmy.sos:do miseczki scieramy 5 zabkow czosnku,pól ogorka ze skorka.dodajemy łyzke smietany i majonezu.mieszamy razem,dodajemy sol i szczypte przyprawy prowansalskiej.nakrywamy talerzykiem i odkladamy do lodowki na 5 min.polewamy z wierzchu nalesniki.smacznego ;D

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !