Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Seppli

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa
2 szt
jajko
3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
olej
do smażenia
natka pietruszki
wg. uznania
mąka
do panierowania
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser edamski
20 dkg
ser żółty
1 (tarty)
ryż
40 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Seppli

Ryż ugotować w rosole, odcedzić i wystudzić. Wyłozyć do miski. Wbić 2 jajka, dodać starty ser i natkę pietruszki. Dobrze wyrobić (jesli masa jest zbyt rzadka dodać bułkę tartą). Nabierać masę natłuszczoną dłonią, obtaczać w mące, rozbitym (ze szczyptą soli) jajku i tartej bułce. Usmazyc na słoty kolor i odsączyć na bibule jak pączki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak