Sposób przygotowania

Wodę z masłem zagotować, ciągle mieszając sypać powoli mąkę. Ciasto podgrzewać i mieszać do momentu aż stanie się szkliste. Następnie zdjąć z ognia, dodawać po 1 jajku, ciągle ucierając, ostudzić. W rondlu zagotować wodę, osolić. Łyżką nabierać ciasto a drugą zgarniać je do wrzącej wody. Gotować pod przykryciem około 8 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać do zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super jeszcze tylko nadzienie i do kawki jak znalazł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !