Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* schab w plastrach bez kosci - 4 sztuki o 1cm grubosci,
* jaja - 2 wieksze,
* ser mascarpone - czubata lyzka,
* vegeta lub kucharek - ok 1 plaska lyzeczka,
* pieprz, sól, papryka czerwona slodka, sos sojowy (niekoniecznie),
* maka kukurydziana lub pszenna - ok 1 szklanka,
* bulka tarta - ok 1-1,5 szklanki,
* olej do smazenia.

PRZYGOTOWANIE:

Schabowe umyc, osuszyc recznikiem papierowym i lekko potluc z obu stron. Przyprawic delikatnie sola, pieprzem, papryka czerwona i ew. sosem sojowym. Jaja rozbeltac, dodac mascarpone i dokladnie wymieszac widelcem, aby nie bylo grudek. Dodac vegete i wymieszac. Make i bulke tarta wsypac do osobnych naczyn - bedziemy w nich obtaczac mieso. Rozgrzewamy tluszcz na patelni. Plastry schabu obtaczamy dokladnie kolejno w mace, jajach i bulce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smazymy z obu stron do zrumienienia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ciekawe
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawe wydanie schabowego.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    rewelacja schabik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !