Sposób przygotowania

Zemleć ser razem z ugotowanymi ziemniakami. Żółtka utrzeć z margaryną na puszystą masę, dodać ser, natkę pietruszki, przyprawy do smaku i jeszcze wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, odrobię tartej bułki i ostrożnie wymieszać. Włożyć do garnka wysmarowanego margaryna. Garnek wstawić do wrzącej wody, która powinna sięgać do 3/4 garnka z masą. Wolno gotować około 1 godziny, a następnie wyjąc garnek i zdjąć szczelną pokrywkę i po kilku minutach otworzyć. Odkroić brzegi budyniu i odwracając do góry dnem wyłożyć budyń na duży talerz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    bardzo interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !