Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewana kalarepka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda
8 sztuk
ugotowane mieso
30 dkg
kajzerka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
tłuszcz do smażenia
jajko
1 stuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
posiekany koperek
3 łyżki
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kalarepka

Kalarepki umyć, odciąć wierzchy i wydrążyć środki. Obgotowac w osolonej wodzie. Cebulkę posiekać i podsmażyć. Zmielić razem z mięsem i namoczoną bułką. Dodać przyprawy i zieleninę oraz jajko, wyrobić masę, napełnić nią kalarepy. Do płaskiego naczynia wlać wodę, poddusić w niej kalarepki. Można podawać same lub np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.09.2011 22:39
super i na obiad i na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak